Trevliga aktiviteter i Szczecin

von 18 jul 2017Att Göra
szczecin_summer_905x500

Den polska hamnstaden Szczecin är en vacker stad. Den breda floden Oder flyter genom staden och vid den historiska hamnen ligger Szczecins Gamla stad. Där finns ett trivsamt torg, omgärdat av vackra hus och trevliga uteserveringar som erbjuder skugga. Om man vill lära känna historien om denna sköna stad så kan man gå på något av de museum som finns i staden. Det som jag tyckte bäst om var den fantastiska parken “Rozanka” där rosorna sträckte sig mot solen från alla håll. Den som vill se staden från vattnet kan också ta en svalkande rundtur med båt på floden. Det är inte svårt att hitta aktiviteter i Szczecin.

Ta en titt på monumentets väktare_905x500

Underground City Trails

För den som vill utforska staden från en annan vinkel så är gångarna och skyddsrummen under staden ett bra förslag när det kommer till aktiviteter i Szczecin. De underjordiska utrymmena från andra världskrigets tid är som från en annan värld, långt ifrån den gemytliga lättsamheten ovanför, men otroligt intressant. Leta upp stadens centralstation och gå till plattform 1. Där hittar du de guidade turerna. De finns i två teman- andra världskriget och kalla kriget. Glöm inte kameran, nere i tunnlarna finns spännande utställningsmontrar och dockor klädda i alltifrån tidsenliga kläder till gasmasker. Det här är verkligen en aktivitet som jag rekommenderar.

När du kommer upp ur tunnlarna kan det vara skönt med en paus. Bara hundra meter söder om Undergroud City Trails så finns det en mysig restaurang med det polskklingande namnet Restauracja Przy Mlynie. Titta inte efter en skylt på väggen för det har den inte, men maten är fantastisk och atmosfären likaså. De serverar både polskt och europeiskt på menyn och de har öppet långt in på kvällen. Den polska maten är god och det bjuds ofta på kryddig soppa och piroger här. Gott och mättande vilket är bra, för man blir hungrig av att besöka alla aktiviteter i Szczecin

Escape Rooms

Om man gillar olika former av rymningsspel så finns det väldigt roliga Escape rooms att besöka i staden. Det här var min första bekantskap med den här typen av underhållning och det var verkligen jätteroligt! Det krävs att man har fokus hela tiden och bäst är det om man har med sig ett gäng med kompisar. Alla aktiviteter i Szczecin kan kännas som ett äventyr men det här blev något extra. Man blir tilldelad ett rum där gruppen måste samarbeta för att ta sig ut igen. I rummet finns allt som behövs för utbrytningen- det gäller bara att hitta ledtrådarna. En uppfriskande upplevelse som leder till många skratt.

Familjeaktiviteter

Det finns många aktiviteter i Szczecin för den som väljer att åka dit med familjen. Om man har med barnen så är oftast djurparken ett säkert kort när det gäller glädjeämnen men om man inte är intresserad av papegojorna på Papugarnia Carmen så finns det en stor nöjespark i staden. Där kan man bada i häftiga utomhuspooler på sommaren och åka skridskor på vintern. Szczecin bjuder också på en gokart-bana med bra spår och en laserhall där både barn och vuxna kan roa sig i timtal. Ett bra tips om familjen vill dela upp sig är att åka till Toys Garden. Där finns det något för alla smaker.

Szczecins fantastiska byggnader andas historia_905x500

Shopping

När man tröttnat på de aktiviteter i Szczecin som kräver hålligång kan man gå och shoppa. Staden har flera stora köpcentrum med butiker som har det mesta. När man gått igenom utbudet av varor kan det vara skönt att söka sig till restaurangdelen. Då kan man sitta i lugn och ro medan man kollar igenom grejorna man köpt i väntan på lunchen. Den som inte är hungrig vid det laget kan gå och se en spännande film på köpcentrumets biograf eller gå och bowla på bottenvåningen. Shopping i Szczecin är ett måste, det finns hur mycket som helst att se och uppleva.

Kvällsaktiviteter

Att hitta aktiviteter i Szczecin på kvällstid är inte svårt. Det finns gott om klubbar och discon som har öppet långt in på natten. Free Blues Club är en helmysig klubb och helt klart ett ställe för blues och jazz älskaren. Den som letar efter en schysst DJ och en god, kall öl rekommenderas att bege sig till Elefunk The Club. Här blir det snabbt drag under sulorna och om man bara orkar överrösta musiken så finns chansen att knyta kontakter. För lugna kvällar finns fina Café 22 med gott kaffe och den mest otroliga utsikt man kan tänka sig

Skriv en kommentar

sexton + 18 =