Ta bilen till Alperna

von 04 feb 2020Restips

Tycker du precis som jag om att åka skidor rekommenderar jag verkligen att ta bilen till Alperna. En semester i bergen är helt fantastiskt. Det var den bästa resan jag någonsin gjort och att ta bilen dit var underbart eftersom att det var så många vackra stopp på vägen. Vi valde att åka till de tyska alperna och det var helt otroligt vackert med den fantastiska naturen med sjöar, kullar och berg. Dessutom fanns det väldigt mycket aktiviteter att ta del av som passar både för dig som åker med en vän eller dig som åker med familj. På grund av den vackra naturen skulle jag faktiskt vilja påstå att du inte måste åka hit på vintern utan det går väldigt bra även på sommaren. Dock lockar skidåkningen lite för mycket för att jag själv skulle missa vinterhalvåret i Alperna.

Skidsemester

Grym skidåkning väntar

München är centralorten för den tyska alpregionen Bayern och där har du bra förbindelser till fler alpbyar som är värda ett besök. I Bayern kan du njuta av god mat och tysk öl efter en dag av skidåkning. Jag älskade stället, det var en livlig stad men den var extremt charmig och mysig ändå. Att ta bilen till Alperna var faktiskt ett av de bättre besluten jag tagit och det underlättade något enormt när vi väl var där. Vi åkte bland annat med bilen till skidorterna Mittenwald och Spitzingsee. I Mittenwald fanns helt underbara backar och i orten fanns även ett flertal bra hotell och i Spitzingsee kunde man åka både på längden och tvären, vilket var härligt.

Alperna är en lång bergskedja med många fantastiska skidorter och vi valde förra gången att åka till den tyska alpregionen men nästa gång bär det nog av mot den franska delen. Vi valde Tyskland på grund av att vi hört mycket bra om skidorterna där. Dessutom var vägen dit  smidig och vi hade en helt fantastisk bilresa trots att den var lång. Den mest berömda skidorten i den tyska alpregionen är Kitzbühel och där var vi faktiskt bara en gång under vår resa fastän vi älskade det. Vi var så ivriga på att testa fler ställen och därför blev det så, men skulle jag åka tillbaka skulle jag absolut spendera mer tid där. Ju mer jag tänker på det desto mer blir jag sugen på att bara ta bilen till Alperna nu direkt.

Paus på vägen

Paus på vägen till Alperna

Den största fördelen med att ta bilen till Alperna är flexibiliteten. Vi körde en stor del av tiden på natten för att spara in tid men vi stannade några gånger under resans gång och tog en övernattning lite här och var. Jag skulle faktiskt rekommendera dig som planerar en resa med barn att köra nattetid då bilresan tar en hel del energi och det blir rätt jobbigt att sitta i en bil under så lång tid till slut. Det fanns många rastplatser längst motorvägen där man kunde hoppa av och sträcka på benen, handla med sig lite mat och gå på toaletten.

Autobahn

Autobahn

Innan du bestämmer dig för att ta bilen till Alperna bör du läsa på om vilken väg som passar bäst för dig och dina behov. Eftersom vi skulle till den tyska alpregionen körde vi via Autobahn, vilket gjorde att resan gick rätt fort ändå. På grund av motorvägen kan du köra stora sträcker på rätt kort tid. Det är dock viktigt att du är påläst om vilka regler som gäller och att du dessutom har koll på kartan för det går fort när du väl kör på Autobahn. Så se till att inte missa någon avfart om du inte vill ta massor av omvägar.

Vinterdäck

Glöm inte kolla nationella regler

Jag rekommenderar starkt dig som ska ta bilen till Alperna att läsa på ordentligt om de lagar och regler som finns. Se till så att du är påläst om det land du ska köra bil i för det är inte roligt att stå där med en bot i början av din semester. Några saker du bör skriva ner är bland annat regler om motorvägsmärke. I Österrike och Schweiz behöver du ett sådant för att få köra på motorvägen. Sedan är det viktigt att du har med dig registreringsbevis och försäkringspolicy på din bilresa och ska du till den franska delen av Alperna måste du ha en alkometer i bilen.

Ta färjan från Trelleborg

Ta färjan från Trelleborg

Ska du ta bilen till Alperna är det bra att vara medveten om de olika färjerutterna som finns. Du kan bland annat ta färjan från Trelleborg till Rostock som tar cirka sex timmar. Det tips jag vill ge till dig som ska göra en sådan resa är att faktiskt planera ordentligt men samtidigt vara lite spontan och ta det som det kommer. Vi gjorde en del stopp på vägen som inte var planerade men som blev en anledning till varför resan var så fantastisk som den var. Ett annat tips är att åka runt på olika utflykter om dagarna och inte bara åka skidor. Alperna erbjuder mer än bara skidåkning!

Boka din skidresa idag via TT-Line >> https://www.ttline.com/sv/passagerare/

Skriv en kommentar

tre × fem =