Swinoujscie -Östersjöns pärla enkelt och lättillgängligt

von 27 jul 2018Destinationer
Swinoujscie - fyr

Att begreppet “Swinoujscie -Östersjöns pärla” ofta används som en slogan för staden är inte någon slump. Det är en väl vald beskrivning på detta fantastiska resmål, som resenärer tycker mer om för varje besök. Swinoujscie ligger precis vid havet och har runt 40000 invånare, som en mindre svensk stad. Där finns allt på nära håll och stadens hanterbara storlek ger besökaren en lagom personlig upplevelse, som bara kan förbättras när det blir dags för ett återbesök! Staden ligger på gränsen till Tyskland och nås direkt via färja från Trelleborg på bara några timmar.

Härliga sandstränder i SwinoujscieLånga och breda sandstränder

En av de första saker du kommer att slås av när du anländer till Swinoujscie -Östersjöns pärla, är de fantastiska stränderna som är breda, rymliga och mjuka av sand. Den största stranden i Polen hittar du på ön Uznam. Dit kommer du gratis med färja och där kan du leva ett riktigt avslappnat liv. Du har allt du behöver i din omedelbara närhet, som till exempel strandpromenad, shopping, restauranger och barer, öppet dygnet runt. Stränderna är rena, lugna och där hålls god ordning. Standarden är hög och du upplever en trygg tillvaro på plats. Vill du uppleva ett okomplicerat, välordnat strandliv så har du kommit helt rätt!

På stranden kan du välja mellan att slappa eller aktivera dig med exempelvis volleyboll, eftersom det finns många nät uppsatta längs med stranden. Ombyte till badkläder är inget problem – de uppställd båsen hjälper dig att lätt fixa dig färdig för att njuta av solstrålarna. Skulle du av någon anledning tröttna på Swinoujscie -Östersjöns pärla, kan du ta en välgörande promenad ända till Tyskland och få lite kulturombyte innan du återvänder till Polen. Skulle du under promenaden eller vid vilket tillfälle som helst bli sugen på öl eller någon annan förfriskning har du det alltid på en armlängds avstånd.

Spa - hot stonesKurort

Om du tröttnar på stranden i Swinoujscie -Östersjöns pärla, men fortfarande vill slappna av, kan du leva ett lättsamt spa-liv. Detta är en avkopplande syssla som inte är beroende av väder och som fungerar året runt. Staden har en lång historia av kurortsliv. Många turister söker, ända sedan 1800-talet, sig dit för att bli botade från problem med hjärta, smärtor, reumatism, blodcirkulation och luftvägar – bland mycket annat. Behandlingarna är välgörande och mycket prisvärda. Detta är verkligen en bra sysselsättning för dig som vill leva ett hälsosamt liv. Kombinera gärna hav och spa och du kommer att återvända hem på mycket lätta fötter.

Swinoujscie centrumShopping och marknader

Om du gillar att handla och gå på marknader kan det inte finnas något bättre ställe än Swinoujscie -Östersjöns pärla, där det är mycket prisvärt att handla saker på både shoppingcenter, outletbutiker och marknadsplatser. Det du kan göra mycket goda affärer i är bland mycket annat skor, kläder, kristall och smycken. När du besöker Swinoujscie, besöker du också bärnstenskusten och kan hitta alla former och varianter av detta havets guld. Är du mer förtjust i att vårda ditt yttre är det mycket värt att investera i olika skönhetsbehandlingar såsom pedikyr, manikyr eller göra ett besök hos en frisör för att klippa och behandla håret på valfritt sätt.

Wolinski nationalparkWolinski National Park

Är du intresserad av natur och djur, ska du ta en avstickare från Swinoujscie -Östersjöns pärla och besöka Wolinski National Park som ligger på ön Wolin. Parken har existerat som nationalpark sedan 1960 och har en natur som formats under istiden. Du kan besöka en varierad natur med kust- skog- och våtmarkstema. Du hittar mycket vackra sandstränder och fascinerande bokskog i parken. Kusten i parken är mycket känd då den är lång och på vissa ställen mycket brant. I parken kan du hitta många sällsynta växter och djur. Parkens största sevärdhet inom djur är nog en liten flock visentoxar. Den fågelintresserade kan hitta mer än 230 fågelarter i parken.

VallmokakaMat och kultur

Det finns ett mycket gott matutbud i Swinoujscie -Östersjöns pärla. Vegetarianer kan hitta ett bra matutbud på restaurangerna, vilket annars inte alltid är så självklart i resten av Polen. Det är värt att prova polska delikatesser, som korvar, ostar och syrade grönsaker. Testa en rödbetssoppa, borsjtj, eller en mustig köttgryta, exempelvis gulasz och bigos. De matiga polska pirogerna liknar dumplings och har olika fyllningar som svamp, kött, potatis eller frukt. Swinoujscie en stad fylld av historia, museer och konst. Polen har en imponerande hög klass av kultur, exempelvis musik och teater. Håll koll på vad som händer i staden under ditt besök och häng med.

Upptäck Polen och Swinoujscie – boka färjebiljett smidigt över Östersjön.

 

Skriv en kommentar

13 + sex =