Shopping i norra Tyskland

von 20 sep 2019Att Göra
EuopaPassage Hamburg

Kul med shopping i norra Tyskland

Jag har precis kommit hem från en underbar resa till Hamburg i Tyskland, som mestadels bestod av shopping och god mat. Hamburg är en fantastisk shoppingstad som är fylld med massor av exklusiva butiker och köpcentrum. Mitt favorit shoppingställe är det stora köpcentret Europa Passage som har hela 120 butiker fördelade på fem våningar. En riktig sevärdhet som är väl värd ett besök. Här går det att hitta allt från mode, böcker och elektronik. Gatorna Neuer Wall och Mönckebergstrasse erbjuder så mycket som 12 gallerior.
Shopping i norra Tyskland har blivit en stor favorit för mig eftersom det är så pass enkelt att resa dit, priserna är bra och utbudet är stort.
För ytterligare shoppingmöjligheter kan man ta en dagsutflykt till mysiga Lübeck där det bjuds på ännu ett bra shoppingutbud. Ta även chansen att besöka det omtalade Café Niederegger, där det finns marsipan i mängder som just Lübeck är berömt för!

Shoppa i Tyskland
Vad ska man shoppa?

Norra Tyskland erbjuder enorma shoppingmöjligheter och det är ganska individuellt vad man gillar att shoppa men det finns garanterat något för alla. Här finns allt från mode, skönhet, böcker och elektronik.
Välj mellan en drös av exklusiva butiker till billiga secondhandbutiker.
Neuer Wall som är en av Hamburgs mest kända och exklusiva affärsgator är perfekt för dig som är ute efter de trendigaste märkesbutikerna. Om du inte har råd att handla är det ändå värt ett besök för att få uppleva den fantastiska atmosfären som finns i området.
Ett annat område i Hamburg som man inte får missa är förstås det vackra Jungfernstieg som ligger i stadens centrum intill en mysig gågata. Här hittar du kläder, skor, accessoarer, läder, smycken och även en hel del inredningsbutiker. I Jungfernstieg ligger också Alsterhaus som är ett av Europas lyxigaste varuhus, som definitivt är värt ett besök.

Hamburg
Shoppingcentrum/matställen

Ett av mina bästa tips från resan är det nya gigantiska köpcentret Europa Passage som ligger mellan Jungfernstieg och mönckebergstrasse mitt i centrala Hamburg. Jag skulle säga att det även är en riktig sevärdhet som är väl värd ett besök alla dagar i veckan. Här finns över 120 butiker som är fördelade på sina 5 våningar i en fantastisk miljö. Vare sig du söker mode, elektronik, skönhet eller något annat så finns det garanterat här.
Behöver du vila eller fylla på energiförrådet så är bottenvåningen reserverad för en mängd olika matställen. Här kan du välja mellan allt från asiatiskt, italienskt eller varför inte rejäl tysk husmanskost.
Europa Passage är det perfekta valet en mulen eller regnig dag.
Shopping i norra Tyskland kan låta tråkigt i vissa öron men tro mig, det är allt annat än tråkigt.

God mat och dryck i Tyskland
Öppettider

Något som jag inte får glömma nämna är de fantastiska loppmarknaderna som finns runt om i Hamburg. Personligen tycker jag att loppmarknaden Flohschanze som ligger i St Pauli är den allra bästa. Här går det att hitta allt från vintagekläder, smycken till antika möbler.
Det finns även några mysiga vintagebutiker, antikvitetsaffärer och secondhandbutiker i närheten.
Ta en paus från loppisen och prova den fantastiska goda maten och ölen som även är väldigt billig.
Jag vill även tipsa om att besöka den legendariska fiskmarknaden Fischmarkt som också ligger i St Pauli. Där går det att handla färska varor som te, delikatesser, godis och även kläder samtidigt som man strosar runt i den sällskapliga atmosfären i stadens äldsta och mest traditionella utomhusmarknad.
De flesta butiker är öppna mellan 10-18 på vardagar och mellan 10 -16 på lördagar. Varuhus och shoppingcenter har längre öppettider.

Loppmarknad i Hamburg
När är det Sales – rea ?

Om du älskar att shoppa och till bra priser så råder jag att man åker när det är säsong för rea. Hamburg har rea på exakt samma sätt som i Sverige och det är inget speciellt som man behöver tänka på. Sommarkläder reas ut på hösten och vinterkläder reas ut på våren. Enkelt och praktiskt. I deras två outletbutiker Nike Deutschland GmbH och The Body Shop GmbH går det att fynda fina märkessaker till riktigt bra priser som är väl värda ett besök.

Shopping och rea i Tyskland

Julmarknader

Tyskland är ofta julbetonat med tanke på alla berömda julmarknader som det finns runt om i landet. Lübeck som ligger en timmes bilresa från Hamburg har den mest kända julmarknaden i Tyskland och där hittar man allt som har med julen att göra och lite till. Den mysiga julmarknaden äger rum under november/december på Rådhustorget, Breite Strasse (gågatan, där stora affärer och varuhus ligger) samt Koberg.
Här ligger även det kända Café Niederegger, där Lübecks berömda marsipan kan inhandlas!
Julmarknaden i Lübeck har riktigt gamla anor som har hållits i ca 350 år, vilket gör den väldigt traditionsrik.
Boka en julmarknadsresa redan idag för bästa plats och priser. >>

Glittrande julmarknad

Skriv en kommentar

4 × ett =