Semester i Tyskland

von 23 jul 2019Restips
Semester i Tyskland

 

Funderar du på en semester i Tyskland? Du har då alla möjligheter att välja och vraka mellan både miljö och vad du vill göra. I Tyskland finns en variation som är ovanlig att hitta i ett och samma land. Största anledningen till variationen är såklart att landet är så pass stort, och du kan njuta av både alperna och ett milt klimat i de frodiga vindalarna. Det är lätt att ta sig fram med bil i landet så en semester med bilen gör att du kan uppleva mycket.


Weekend med storstadspuls

Om du är ute efter en weekend i en livlig storstad finns det att hitta på din semester i Tyskland. Såklart är Berlin ett hett alternativ för detta med allt vad staden har att erbjuda, framför allt i kulturväg. Att bara gå längs Berlinmurens sträckning väcker känslan av att vara delaktig i historien. Men Berlin är definitivt inte det enda alternativet för en storstadsweekend. Hamburg, München, Stuttgart och Frankfurt är andra städer som har mycket att erbjuda.

Tyskar älskar att umgås och äta ute tillsammans med vänner så nästan varje stad har något unikt evenemang att erbjuda. Det kan vara bra att veta när du är på semester i Tyskland att helgdagarna kan skilja sig åt. Exempelvis finns Fasnacht i sydvästra Tyskland men inte i norra delarna. Det finns gott om festivaler att besöka i Tyskland året runt och under december är de både stolta och kända för sina många julmarknader. Är man intresserad av historia är såklart Tyskland väldigt intressant eftersom det runtom i hela landet finns massor av saker att titta på från andra världskriget.


Spa med avkoppling

En annan typ av semester i Tyskland är en sparesa. Kanske tjejgänget vill åka på en weekend med mys och lugn och ro, eller fest blandat med spabehandlingar. Även såna resor finns det flera alternativ på i Tyskland. Många av de populära sparesorna går till hotell längs med kusten mot Östersjön i norr men du kan också hitta flera alternativ på övriga ställen i landet. Beroende på vilken miljö som får dig avslappnad så väljer du såklart resa därefter. Vill du titta ut från rummet och se hav, föredrar du att titta ut över berg och dal eller kanske bo i ett gammalt slott?


Semester i Tyskland – Smultronställen

Det finns gott om smultronställen att välja mellan för din semester i Tyskland. Beroende på vilken konstellation du reser i så letar man såklart olika saker för sin resa. Reser du med familjen så kanske nöjesparken Heide park i norra Tyskland blir er favorit med alla sina läckra åkattraktioner och dess livfulla tempo. Om ni reser för en romantisk semester på tu man hand kanske ni vill besöka en vingård i Moseldalen och vandra bland vinrankor och bo på ett mysigt hotell. För de allra flesta sällskap kan även nåt av alla vackra slott som finns i landets skogar vara en lyckad semester.


Storstäder man måste besöka

Berlin, Köln och München är storstäder som är ett måste under en semester i Tyskland, men missa inte de som inte är lika kända för turister. Aachen är en gammal stad och här finns den vackra domen som är med på världsarvslistan och där graven av den legendariska Karl den store finns. En annan mysig stad är Bremen med den vackra medeltida stadsdelen Schnoor. Runt om i Tyskland finns fler historiska platser men det finns även shopping och ett flertal outlets i anslutning till storstäderna. Där går det att köpa designerkläder till riktigt bra priser. Så läs på om de olika städerna och välj de som passar ditt intresse.


Autobahn

Blir det semester i Tyskland med bil så går det att förflytta sig stora sträckor på kort tid på grund av Autobahn. Det gäller dock att ha bra koll på kartan och avfarter eftersom allt går i en rasande fart och det är lätt hänt att missa en avfart, framför allt när man inte är van att köra där. Att missa en avfart kan innebära omvägar för att ta sig där man tänkt. Fast det positiva är att man då kanske hittar ett guldkorn på sin resa man annars missar. För det är aldrig långt mellan städerna i Tyskland och det finns väldigt många små charmiga orter.

Ta färjan enkelt och smidigt från Trelleborg. Läs mer >>

Skriv en kommentar

8 + 12 =