Hansa Park

von 08 aug 2019Restips
Lek och skoj på Hansa Park

Är du på väg söderut genom Tyskland får du inte missa en avstickare till nöjesparken Hansa Park. Parken ligger precis vid havet i Sierskdorf, och har massor av skoj att erbjuda hela familjen. Parken är stor, och alla åkattraktioner och karuseller ingår i priset, så barnen kan åka så mycket de orkar. För den som inte orkar åka fler karuseller finns flera olika shower att välja på, varför inte en vattencirkus med sjölejon? De lite större barnen (och vuxna) kan välja och vraka mellan alla de olika vattenrutschbanorna på området.


Nöjesparken som passar alla

Hansa Park ligger strax utanför Lübeck i Tyskland och öppnades 1977, då under namnet Hansaland. Nöjesfältet ligger i vid avfart 14 på E47. Från Travemünde tar det bara 30 minuter med bil. Parken erbjuder upplevelser för alla. Den har inte mindre än 5 berg-och-dalbanor att välja på, och för de allra minsta finns det även en för dem, “Den lilla tsaren” heter denna. För de som hellre håller sig på marken finns det 46 hektar vacker park att se och utforska, och flera andra attraktioner.

Hansa Park har något för alla åldrar. Är du inte intresserad av åkattraktioner finns flera shower och utställningar att välja på, och även de ingår i inträdet. Förutom åkattraktioner och shower finns flera olika restauranger och kaféer, och för den shoppingsugna finns det ett antal olika butiker i parken. Här finns både kläder och souvenirer, och dessutom mängder av glass och godis. För barnen finns dessutom flera olika lekparker med olika teman att välja på, flera med inspiration från vikingatiden. Under året ordnar parken också fester och tillställningar för olika högtider och årstider.

@Hansa Park
Ett inträde

På Hansa Park får du en hel dags upplevelser för bara ett inträde. Om ni är en barnfamilj innebär det att ni kan låta barnen åka så mycket de orkar, utan att ni behöver tänka på vad det kostar, och ni kan också passa på att se alla shower och utställningar som parken har att bjuda på, utan att stressa. Kom tidigt, och njut av en heldag av roliga upplevelser tillsammans, och skapa minnen för livet för hela familjen. Är ni på bilsemester blir det ett välkommet avbrott på vägen. Med ett inträde för hela parken kan ni vara där så länge ni vill.

@Hansa Park
Barnkaruseller och värstingattraktioner

På den trevliga nöjesparken Hansa Park finns fler än 125 åkattraktioner, så här finns upplevelser för barn i alla åldrar. För de allra minsta finns sjölejonshower, och de lite större och modigare kommer att älska alla vattenrutschbanorna. De största våghalsarna kan ta sig an de mest äventyrliga attraktionerna – som den nya hypercoastern Kärnan, som har ett fritt fall från 70 meters höjd. Nytt för i år är Kärnapulten. Om du vill vara med och försvara fästningen och dess torn är det bara att hoppa på och börja ditt äventyr i en flygmanöver med kullerbyttor och överflygningar upp till 22 meter upp i luften.

Ät gott på Hansa Park
Mat och fika på Hansa Park

Förutom flera caféer och kiosker finns hela fyra restauranger att välja på i Hansa Park. Tre av dem erbjuder vegetariska och veganska alternativ på menyn, och det finns också glutenfria alternativ för den som vill ha. Vill du hellre ta med egen mat finns både ställen för picknick och grillning inom området. Vill du ta något i farten finns det bland annat korvkiosker och caféer att välja på. Har du svårt att klara dig utan internet finns också wifi på flera av matställena, och har du barn som fyller år med dig så ordnar parken gärna ett litet extra firande.

Familjeäventyr på Hansa Park
Öppettider

Om du åker söderut genom Tyskland passar det utmärkt att stanna en stund och ta en liten minisemester med barnen på Hansa Park. Parken ligger bara 45 minuter med bil från Puttgarden, inte långt från motorvägen, och alldeles vid havet. Parken är öppen mellan 09:00 och 18:00, så ni kommer att ha gott om tid att både uppleva alla åkattraktioner och shower, och njuta av den stora parken på området. Åkattraktionerna öppnar klockan 10:00. Under 2018 kan du besöka parken under perioden 29 mars – 21 oktober 2018. Förutom alla åkattraktioner som är öppna ingår också alla shower och utställningar i priset. Kolla in familjepaket till Hansa Park >>

Skriv en kommentar

17 − 15 =