Familjeäventyr i Tyskland

von 13 jul 2018Att Göra
Familjeäventyr i Tyskland

Tyskland är ett land som har mer att erbjuda än många kanske tror. Här finns alltid något för alla. Drömmer du om ett familjeäventyr i Tyskland går det att hitta något för alla i familjen, både för de stora och de små. Ett fantastiskt resmål i Tyskland är Berlin, Tysklands huvudstad. Staden är fylld med mängder av restauranger, museum och konstutställningar. Det här är definitivt ett resmål för familjen med de lite äldre barnen som uppskattar kultur och stadssemester. Ett måste att se i Berlin är resterna av Berlin-muren som revs 1989.

Kalrs ErlebnisdorfKarls Erlebnisdorf

Karls Erlebnisdorf är den perfekta platsen för familjeäventyr i Tyskland. Det är en nöjespark som har satsat stora pengar på utseendet. När man kommer dit känns det som att man färdas bakåt i tiden med en tidsmaskin. Allting är inspirerat från en klassiska, gammal grönsaksmarknad. Om man vill så kan man gå och kolla på och kanske till och med köpa med sig lite grönsaker hem medan barnen åker karuseller. Det är en gemytlig och trevlig plats som man lätt kan spendera en dag på eller flera.

Att åka på familjeäventyr i Tyskland på sommaren är den absolut bästa tiden på året. Tyskland har väldigt likt klimat det vi har i Sverige på sommaren. Om man reser inåt landet kan det dock bli väldigt mycket varmare. Ett tips om man reser med barn är att man åker till platser där det finns sjöar som man kan svalka sig i. Det finns en jättetrevlig sjö i närheten av Karls Erlebnisdorf där man kan låta barnen springa av sig om de mot förmodan skulle ha mer energi efter besöket.

Tropical Island - BerlinTropical Island

Tropical Island är Europas största vattenpark. Det är en perfekt plats för dig som planerar familjeäventyr i Tyskland vilken tid på året som helst. Man behöver inte anpassa sig till bra väder när man åker dit då parken är delvis inomhus, men tänk på att det är många turister och lokalbor som söker sig dit. Hela anläggningen är uppbyggd för att simulera en tropisk strand med klarblått, turkost vatten och svajande palmer på stranden. Det finns vattenrutschkanor och strömmar som barnen kan leka i medan du kan välja en lugn bungalow och koppla av i. Tropical Island kan besökas I Halbe, Brandenburg och ligger cirka 70 km sydost om Berlin.

Heide ParkHeide Park

Om du har lite större barn som du ska ta med på familjeäventyr i Tyskland så är Heide Park bästa platsen! Här kommer både små som stora känna ruset av att åka snabba bergochdalbanor. Heide Park är ett nöjesfält som ligger i Soltau, norra Tyskland nära Hamburg. Man kan enkelt ta färjan från Sverige till Tyskland. Om man gillar höga hastigheter så måste man åka hit! Skaffa ett åkpass till  barnen så att de kan åka så mycket de vill, det brukar löna sig istället för att köpa enstaka biljetter för varje åk.

Europa ParkEuropa-Park

Europa-Park är en temapark som ligger i södra Tyskland nära gränsen till Lichtenstein. Om man ska åka på familjeäventyr i Tyskland och samtidigt vill att barnen ska lära sig något så är det här en bra plats. Man kan besöka alla de olika “länderna”, åka snabba och spännande bergochdalbanor, strosa omkring i vackra parker eller gå med de minsta barnen till en mer lugnare del. Det som är extra kul med den här platsen är att man kan prova alla typiska maträtter från länder i Europa. En bratwurst, belgisk våffla eller varför inte prova hur svenska köttbullar smakar i Tyskland?

Movie ParkMovie Park

Den här nöjesparken öppnade 1996 i Bottrop-Kirchhellen i västra Tyskland och har sedan dess tagit emot många besökare. Detta är ett familjeäventyr i Tyskland som passar för alla åldrar. Det finns många attraktioner och karuseller för både de stora och de små. Allting är inspirerat från kända filmklassiker. Det är trevligt att vara kvar i parken även när solen går ner eftersom man då får se det spektakulära ljussystem de har satt in i hela parken. Barnen kan få träffa Dora, Svampbob och många andra som de känner igen från TV-rutan. Där finns även ett museum där man kan lära sig en del om filmens historia i Europa.

Häng med på ett familjeäventyr i Tyskland. Boka förmånliga färjebiljetter.

Skriv en kommentar

ett × 3 =