Bilsemester i Europa

von 05 jul 2018Restips
Bilsemester söderut!

Att åka på bilsemester i Europa är ett fantastiskt alternativ till den vanliga chartersemestern. Men lite planering och framförhållning kan man själv skräddarsy en drömresa med just de destinationer som man helst vill besöka. Oavsett om du har en vecka eller flera veckors semester, så hinner man att se massor! Det enda man egentligen behöver tänka på i förväg är att boka biljetter för färjan om man ska ut på kontinenten, det andra kan man ta som det kommer, men om man vill kan man givetvis även boka boende i förväg.

Picnic på vägenTips inför bilsemestern

Innan du åker på bilsemester i Europa så tänk igenom vilken rutt ni ska välja samt hur länge ni kan tänka er att köra per dag. Givetvis kommer man att vilja stanna längs vägen för att uppleva olika saker, men om man har ett visst mål i sikte, så gäller det att planera tiden. Kommer ni att turas om med att köra, eller är det enbart en person som ska sitta bakom ratten? Detta är saker som man måste bestämma i förväg, så att man kan anpassa sträckan utifrån detta.

Om ni ska åka längre ner ut på bilsemester i Europa, som till exempel långt söderut, så är det att rekommendera att man är minst två som turas om att köra. Detta för att det kan bli väldigt påfrestande att vara ensam chaufför, men även för att alla ska kunna få ut det mesta av resan. Att stanna längs vägen och äta en bit mat på en vägkrog, restaurang eller bara sätta sig med en picknickkorg är en njutning i sig och bara insupa naturen och låta sig bli inspirerad av omgivningen.

MiljözonerVägavgifter och miljözoner

Det kan även vara värt att ta reda på vilka typer av vägavgifter ni kan komma att stöta på längs vägen, så att ni är beredda på dessa. Under er bilsemester i Europa kan ni köra igenom en eller flera vägtullar, så ha alltid mynt eller kontanter i bilen, eller ta reda på hur ni bäst betalar tullarna antingen i förväg, eller efter passage. Även olika miljözoner har upprättats inte minst i de större städerna, så tänk på dessa när ni ger er ut. Men ta er tid och njut utav att bila på semestern, det finns så mycket att uppleva.

Italien - GardasjönTre vägar till Medelhavet

Storstäder i all ära, men om man är ute efter en strandsemester i slutändan så finns det många vackra vägar som leder ner till Medelhavet. Under en bilsemester i Europa kommer ni att uppleva massor och se fantastiska platser. Till medelhavet kan man ta sig via öst, väst eller genom Centraleuropa. Kanske lockar den Franska Rivieran med underbar mat och vackra stränder, eller de vackra vyerna och vingårdarna i norra Italien? Eller drar ert semesterhjärta åt Kroatien med dess klara vatten? Alla dessa alternativ är fantastiska och oavsett hur ni väljer att ta er ner mot Medelhavet så finns det goda färjeförbindelser längs vägen.

MoseldalenAvstickare och smultronställen längs vägen

Det viktigaste är givetvis att komma ihåg att stanna till och njuta längs vägen. Det finns massor av underbara smultronställen att upptäcka under en bilsemester i Europa och vem vet, kanske hittar ni just er egna favorit? Om man vill, kan man planera in en eller ett par ställen som man vill besöka längs vägen och ha dessa som delmål. Då är det även lätt att räkna ut hur långt man behöver köra per dag för att ta sig från A till B på bästa sätt och få ut det mesta av sin semester. Men lite spontanitet skadar inte heller! Det är så man hittar de riktiga pärlorna.

Bilsemester med barnBila med barn

Att bila med barn är fantastiskt, men då gäller det att planera in massor av stopp längs vägen och antingen välja en destination som inte ligger så långt bort, eller boka av mer tid. En bilsemester i Europa är ett perfekt alternativ när man reser med barn då man får tillfälle att stanna för bad, mat, lek och bus med jämna mellanrum. Ta även med snacks, drycker samt lite pyssel i form av målarböcker, färgpennor, spel eller surfplattor fullspäckade med filmer då det säkert kommer att finnas tråkiga stunder under resans gång och då är det bäst att vara förberedd.

Välj smarta vägen söderut! Boka färjebiljetter till förmånliga priser.

Skriv en kommentar

16 − 1 =